Financiën overweegt nadere regels kredietprovisie


Minister De Jager (Financiën) overweegt aanvullende maatregelen te treffen om niet-passende beloning voor de bemiddeling in consumptief krediet tegen te gaan. Hij schrijft dat in antwoord op Kamervragen over de bemiddeling in autoleningen door autohandelaren.

Tweede Kamerlid Braakhuis (GroenLinks) had de minister vragen gesteld over de rol van autohandelaren als kredietbemiddelaar. Hij wilde weten waarom bij consumptief krediet de beloning niet transparant hoeft te worden gemaakt.De Jager geeft aan dat voor consumptief krediet in de wet juist een verbod is opgenomen “om de consument rechtstreeks om een vergoeding te vragen”, in het verleden ingevoerd “om hit-and-run praktijken in de consumptief kredietmarkt te bestrijden”. Volgens de minister “zorgt de komst van het provisieverbod voor complexe en impactvolle producten voor een verandering in de markt, die mogelijk ook effect zal hebben op de advisering en bemiddeling in consumptief krediet”. Hij laat daarom onderzoeken of aanvullende maatregelen nodig zijn. “Daarbij zal ik onder andere onderzoek doen naar transparantievoorschriften en andere maatregelen.”

Over Theo Grandia Assurantiën BV

Zowel als ondernemer als particulier bent u bij Theo Grandia Assurantiën van harte welkom voor advies en begeleiding bij financiële vraagstukken.
Dit bericht werd geplaatst in financiering, lenen. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie